SPH Nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Of wilt u een ouder nieuwsbericht terug lezen? Bekijk hier alle nieuwsberichten van SPH.

rekenmachine
Kijk terug: webinar pensioenpremie 2022
Volgend jaar start de nieuwe pensioenregeling voor alle huisartsen in Nederland. Bij deze nieuwe regeling hoort ook een nieuwe premie.
verhoging
Uw pensioen wordt verhoogd met 3,07%
Het bestuur heeft besloten om alle opgebouwde pensioenaanspraken en -uitkeringen bij SPH per 1 januari 2022 met 3,07% te verhogen.
beleggen
Beleggen in een gezonde toekomst
Duurzaamheid is voor huisartsen en dus voor SPH een belangrijk thema. Door bij onze beleggingskeuzes rekening te houden met milieu-, sociale en bestuurlijke aspecten willen we bijdragen aan een goed leefklimaat en een duurzame wereld.
Johan Reesink
Johan Reesink interim-voorzitter SPH
Johan Reesink is benoemd tot interim-voorzitter van de Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH). De tijdelijke benoeming gaat in per 28 oktober 2021. Reesink zal deze rol vervullen tot medio volgend jaar.
Verhoging premie 2022
Verhoging premie vanaf 2022
In januari 2022 laten we u persoonlijk weten wat de nieuwe regeling voor u betekent, wat betreft de hoogte van de premie en verwacht pensioen.
Bram Stegeman treedt terug als voorzitter
Bram Stegeman treedt terug als voorzitter en bestuurslid SPH
Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft Bram Stegeman per 4 oktober 2021 zijn functie als voorzitter en bestuurslid van de Stichting Pensioenfonds Huisartsen (SPH) neergelegd.
Reactie BPV op vertrek Bram Stegeman
Reactie BPV op vertrek Bram Stegeman
Het BPV-bestuur heeft kennis genomen van het nieuws van het plotselinge vertrek van Bram Stegeman als voorzitter van SPH.
Alex de Waal
Directeur Alex de Waal neemt afscheid van SPH
Begin 2022 zal Alex de Waal zijn werkzaamheden als directeur van het bestuursbureau van SPH beëindigen. Alex was vanaf november 2014 actief in deze rol.
Bram Stegeman treedt terug als voorzitter
Nieuw pensioenreglement per 1 juli van kracht
Per 1 juli 2021 is het vernieuwde pensioenreglement van kracht. In deze versie zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd.
Bram Stegeman treedt terug als voorzitter
SPH heeft het jaarverslag over 2020 gepubliceerd
In 2020 heeft SPH de huisartsen in opleiding mogen verwelkomen, is de tijdelijke nieuwe pensioenregeling die geldt vanaf 2022 verder ontwikkeld en heeft SPH een nieuwe pensioenuitvoeringsorganisatie gekozen.
Pensioenplanner
Pensioenplanner beschikbaar voor 60-plussers
Speciaal voor deelnemers die binnenkort met pensioen (kunnen) gaan, is er een Pensioenplanner beschikbaar in de Mijn SPH-omgeving.
pensioenregeling 2.0
Weer nieuwe besluiten pensioenregeling 2.0
Na eerdere besluitvorming op 25 maart heeft de Vergadering van Afgevaardigden (VvA) namens alle huisartsen op 19 mei weer een aantal belangrijke besluiten genomen over de nieuwe pensioenregeling.
Reactie BPV op vertrek Bram Stegeman
Jaarlijkse openbare VvA-vergadering: 17 juni
Op donderdag 17 juni 2021 wordt tijdens de jaarlijkse openbare vergadering van de VvA het jaarverslag van de BPV besproken.
Toeslagbeleid
Nieuw toeslagbeleid vanaf 2022
SPH probeert uw pensioen ieder jaar te verhogen. Dat geldt voor het pensioen dat u opbouwt en voor het pensioen dat u krijgt.
pensioenregeling
Nieuwe besluiten pensioenregeling 2.0
Na eerdere besluitvorming op 10 december heeft de Vergadering van Afgevaardigden (VvA) namens alle huisartsen op 25 maart weer een aantal belangrijke besluiten genomen over de nieuwe pensioenregeling.
Reactie BPV op vertrek Bram Stegeman
Reactie BPV op artikel Volkskrant
Naar aanleiding van een artikel op de voorpagina van de Volkskrant van vrijdag 26 februari jl. is er onrust ontstaan over de beleggingen van SPH.
beleggen
Vraag en antwoord maatschappelijk verantwoord beleggen SPH
We kunnen ons goed voorstellen dat de recente berichten in de media over de beleggingen van SPH vragen bij u oproepen. Daarom hebben we hier enkele vragen en antwoorden op een rij gezet.
Bram Stegeman treedt terug als voorzitter
Reactie op artikel Volkskrant
Op vrijdag 26 februari publiceerde de Volkskrant een kritisch artikel over de beleggingen van SPH. In het artikel worden vraagtekens geplaatst bij de duurzaamheid van de beleggingen van SPH.
beleggen
Reactie SPH artikel Medisch Contact
In Medisch Contact 06 (11 februari 2021) stond een opinieartikel over de beleggingen van SPMS, het pensioenfonds van de medisch specialisten.