Reactie SPH artikel Medisch Contact

8 februari 2021
beleggen

In Medisch Contact 06 (11 februari 2021) stond een opinieartikel over de beleggingen van SPMS, het pensioenfonds van de medisch specialisten. In het artikel worden vraagtekens gezet bij de duurzaamheid van de beleggingen van het pensioenfonds. Ook SPH wordt in het artikel kort genoemd.

Maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB) is een essentieel onderwerp voor SPH. De afgelopen jaren hebben we ons MVB-beleid meerdere keren geactualiseerd, en daarmee grote stappen gezet in het verduurzamen van onze beleggingsportefeuille. Dat werd afgelopen jaar onder andere zichtbaar in de ranking van VBDO, de vereniging van beleggers voor duurzame ontwikkeling die jaarlijks het beleggingsbeleid van de 50 grootste pensioenfondsen in Nederland onderzoekt. We stegen van een 46e plek in 2019 naar een 24e plek in 2020. Een mooi resultaat, maar we zijn er zeker nog niet. Ook de komende jaren zullen we blijvend investeren in het duurzamer maken en houden van de beleggingsportefeuille.

Lees meer informatie over het beleid, onze speerpunten ‘klimaat’ en ‘gezondheid’ en over de uitdagingen die MVB met zich meebrengt.

Chat