Hoger of lager pensioen

U kunt kiezen voor een andere verdeling van uw pensioen. Namelijk een hogere pensioenuitkering aan het begin van uw pensioen en een steeds lagere uitkering naarmate de jaren verstrijken. Dit noemen we hoog-laagpensioen.

Als u kiest voor hoog-laagpensioen verlagen we uw pensioen jaarlijks met net geen 1,5%. U krijgt aan het begin van uw pensioen een hogere en daarna steeds lagere uitkering. Na 19 keer verlagen wordt uw pensioen niet lager meer, maar blijft het gelijk. SPH probeert uw pensioen wel elk jaar te verhogen met een toeslag. Kiest u voor deze optie, dan kunt u dat later niet meer wijzigen. 

Let op: u kunt alleen voor hoog-laagpensioen kiezen als u uw pensioen volledig laat ingaan of bij ingang van het laatste deel van uw deeltijdpensioen.

Ga naar de Pensioenplanner voor meer inzicht in uw mogelijkheden

Onder 'Mijn pensioen' kunt u met behulp van de Pensioenplanner zelf bekijken wat de verschillende keuzemogelijkheden betekenen voor uw pensioenuitkering.

Let op: Op dit moment is de nieuwe 'Pensioenplanner' is nog niet beschikbaar. U kunt via onderstaande link bij uw huidige Pensioenplanner komen.

Log in bij uw huidige Pensioenplanner

Heeft u ook pensioen bij een keuzeverzekeraar?

Hoog-laagpensioen is niet mogelijk voor het deel van uw pensioen dat is ondergebracht bij een keuzeverzekeraar.

Chat