Column: Schuivende panelen

5 april 2022
Christine Lindeboom

De wereld ziet er ineens heel anders uit dan een paar maanden geleden. Het is voor ons als SPH-bestuur op dit moment dan ook een kwestie van schaken op meerdere borden tegelijk.

Op pensioengebied hebben we begin dit jaar een dubbele overgang doorgemaakt. Een verandering van pensioenregeling en een verandering van pensioenadministratie. Dit was een flinke klus. Gelukkig zijn de meeste dingen goed gegaan.

Ook ben ik blij dat de e-learning over uw pensioen die we ontwikkeld hebben goed wordt bekeken. Hierin vertel ik samen met mijn collega-bestuurders en huisartsen Edwin de Vaal (SPH) en Debby van Sleeuwen (BPV) in 10 minuten over pensioen in het algemeen en de pensioenregeling voor huisartsen in het bijzonder. Bekijk de e-learning. 

Als bestuurder met maatschappelijk beleggen in mijn portefeuille ben ik de afgelopen maanden druk bezig geweest met het luisteren naar jullie wensen om deze door te vertalen naar concrete opdrachten aan onze beleggers.

Het aanscherpen van ons beleid is een constant proces, waar we strak bovenop zitten. Zo waren we op basis van ons MVB-beleid al ruim voor Poetin Oekraïne binnenviel bezig met het afbouwen van onze beleggingen in Rusland. Maar ook op andere vlakken zetten we stappen, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat en zorgvastgoed. Op onze website beschrijven we onze visie op deze en op andere thema’s, zodat u weet en begrijpt waarom we bepaalde keuzes maken.

We realiseren ons dat we beleggen met het pensioenkapitaal van ons allemaal. Daarom blijven we het gesprek met u aangaan. We nodigen u binnenkort uit voor een onderzoek om van u te horen wat u belangrijk vindt. We hopen dat velen van u de tijd willen nemen om het onderzoek in te vullen.

De komende periode gaan we ook de eigen organisatie verder professionaliseren. We gaan kritisch kijken naar onze organisatie-inrichting en in hoeverre deze nog past bij een modern pensioenfonds. Uiteraard borgen we hierin de stem van de huisarts.

U ziet, de wereld van pensioen is er één vol schuivende panelen. We hebben al veel veranderingen achter de rug, maar we zijn nog lang niet klaar. Zo zorgen we samen voor een pensioenregeling die past bij de moderne huisarts, nu en in de toekomst.

Christine Lindeboom, huisarts
Bestuurslid Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen

Chat