Eelco Blaauw directeur bestuursbureau SPH

28 februari 2022
Eelco Blaauw

Op 1 februari 2022 is Eelco Blaauw (52) gestart als directeur van het bestuursbureau van de Stichting Pensioenfonds Huisartsen (SPH). Hij volgt Alex de Waal op die deze functie sinds november 2014 vervulde. Met deze benoeming heeft het bestuur van SPH gekozen voor een ervaren bestuurder met kennis van de pensioensector. Eelco komt van de Stichting Pensioenfonds SNS Reaal waar hij directeur was.

Eelco Blaauw studeerde fiscale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij startte als pensioenadviseur bij een verzekeringsbedrijf, en werkte vervolgens zeven jaar bij het collectieve pensioenbedrijf van Reaal en negen jaar bij SNS Bank. In deze periode was hij acht jaar bestuurslid van het Pensioenfonds SNS Reaal. Eind 2014 werd hij directeur van dit pensioenfonds.

De nieuwe SPH-directeur start bij het huisartsenpensioenfonds in een bijzondere periode. Er wordt momenteel een nieuwe pensioenregeling ontwikkeld, de governance van SPH is in transitie en het pensioenfonds is begin dit jaar overgestapt naar een nieuwe uitvoeringsorganisatie. Maar juist deze dynamiek spreekt Eelco aan: “Ik ga met enthousiasme de uitdagingen die voor ons liggen aan, samen met mijn deskundige collega’s van het bestuursbureau, de Beroepspensioenvereniging en natuurlijk het SPH-bestuur. Ik sta bekend als een verbinder en voorstander van open en transparante communicatie. Daarmee bereiken we met en voor de huisartsen het beste resultaat.”

Eelco is positief over wat zijn voorganger de afgelopen jaren heeft neergezet: ”Alex de Waal heeft ervoor gezorgd dat SPH klaar is voor de toekomst. Daarmee gaan we nu met elkaar en met volledige focus verder.”

Eelco Blaauw is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in het midden van het land.

Chat