De manier waarop u als huisarts werkt verandert

Het is belangrijk dat wij weten hoe u werkt als huisarts. Dit heeft namelijk gevolgen voor het opbouwen van uw pensioenkapitaal en de premie die u betaalt. Daarom vragen wij u een wijziging in de manier waarop u als huisarts werkt altijd zo snel mogelijk door te geven.

Stuur via de onderstaande roze knop het bij uw hoedanigheid passende formulier mee om te wijzigen.

Wijzing doorgeven

U kunt als vrijgevestigde of als waarnemend huisarts werken. Maar ook in loondienst of binnen een BV waarvan u directeur groot aandeelhouder bent (DGA). De manier waarop u als huisarts werkt, bepaalt de manier waarop u pensioenkapitaal opbouwt. Als dit verandert, dan moeten wij dat weten.

Zodra wij uw wijziging hebben verwerkt, ontvangt u van ons bericht. Daarin leggen wij uit hoe uw pensioen eruitziet na de wijziging. En wat dat betekent voor uw premie.

Let op: Als u wijzigt van wijze van beroepsuitoefening, kan het zijn dat uw premie te hoog is ten opzichte van uw huidige inkomen. Wij gaan namelijk altijd uit van uw winst uit onderneming van drie jaar geleden. Geldt dit voor u? Vraag dan een verlaging aan van uw pensioenpremie.
Chat