Financieel planners

Benut de mogelijkheden van financiële planning via SPH. Hoe de toekomst eruit ziet weet niemand. Daarom is een Financieel Plan een goede eerste stap om u voor op uw financiële toekomst voor te bereiden. Om u te helpen een nog beter inzicht te krijgen in uw totale financiële situatie bieden we u de mogelijkheid gebruik te maken van de expertise van een CFP-gecertificeerd financieel planner.

De financieel planners van SPH helpen u om te bepalen of uw AOW, pensioen en overige financiële middelen samen straks voldoende zijn om comfortabel van te leven. Er spelen hierbij veel zaken mee. Bijvoorbeeld:

 • wilt u eerder stoppen met werken?
 • ontvangt u kapitaal bij overdracht van de praktijk en/of bent u belasting verschuldigd?
 • wat zijn de eventuele financiële consequenties van arbeidsongeschiktheid of overlijden?
 • hoe gaat u uw lijfrentekapitaal inzetten?
 • is het aflossen van de hypotheek in uw situatie verstandig?
 • heeft u voldoende spaargeld om eventuele tekorten op te vangen?

Inzicht in uw financiële situatie, nu en in de toekomst

Een financiële analyse biedt inzicht in de ontwikkeling van uw inkomen, uitgaven en vermogen. Dit inzicht geeft u meer houvast bij de te maken financiële keuzes, zoals in geval van de wens om minder te gaan werken, of stoppen met werken en de diverse pensioenkeuzes die gemaakt moeten worden.

Om u inzicht te geven in uw financiële situatie, voeren wij met u een financieel planningsgesprek. Dit gesprek duurt 1,5 tot 2 uur. De afspraak vindt (in principe) plaats op het kantoor van SPH in Driebergen, maar dit kan ook digitaal. Na afloop van het gesprek kunt u aangeven of u een rapportage wilt hebben. En zo ja, welke variant.

We vragen u een eigen bijdrage voor persoonlijke financiële planning, namelijk:

 • € 100 voor een persoonlijk gesprek met een financieel planner (CFP gecertificeerd);
 • € 200  idem, met daarbij het besprokene weergegeven in een korte rapportage;

De genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW. Voor een meer complexe situatie, of extra scenario’s worden extra kosten in rekening gebracht; de kosten hiervan worden vooraf met u afgestemd.

Om u zo goed mogelijk te helpen met de analyse van uw financiële situatie heeft onze planner vooraf uw specifieke wensen en diverse financiële gegevens van u nodig. Wanneer u een afspraak maakt, ontvangt u een vragenlijst waarop staat welke persoonlijke en zakelijke gegevens nodig zijn zodat hij of zij het gesprek kan voorbereiden. De financieel planner ontvangt die informatie het liefst zo’n 2 weken vóór het persoonlijke gesprek.

Onafhankelijk en gecertificeerd

Onze financiële planners:

 • kennen uw pensioenregeling bij SPH.
 • zijn bekend met de huisartsenpraktijk en uw beroepsgroep.
 • geven u een persoonlijk, objectief en onafhankelijk inzicht in de mogelijkheden.
 • verkopen geen en bemiddelen niet in financiële producten. En zijn daarom voor u een betrouwbare partner.
 • hebben jarenlange ervaring en zijn CFP-gecertifieerd.
Logo cfp

CFP® staat voor gecertificeerd financieel planner (voorheen FFP). Dit is de beroepsorganisatie voor financieel planners die het Keurmerk dragen en in het Certificeringsregister zijn opgenomen. Hiervoor gelden strenge opleidings- en (bij)scholingseisen. En daarnaast moeten zij altijd objectief blijven en in uw belang handelen. Dit staat in de gedragscode van de beroepsorganisatie.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt onze financieel planners bereiken door een e-mail te sturen naar financieelplanner@huisartsenpensioen.nl. Een van onze planners neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Onze financieel planners

Corinne Matena financieel planner
Corrine Matena
Financieel planner
tel: 0343 214 422
Peter van Huizen financieel planner
Peter van Huizen
Financieel planner
tel: 0343 214 423
Chat