Geef uw wuo door

Om uw pensioenopbouw en –premie voor 2019 te berekenen, hebben we een aantal gegevens van u nodig. U kunt  aan ons doorgeven tot 1 maart 2019 via de Mijn SPH-omgeving

Geef uw gewerkte uren en winst uit onderneming door

Uw pensioenopbouw en -premie wordt berekend op basis van de winst uit onderneming (wuo) van 3 jaar geleden én op basis van uw aantal gewerkte uren in dat jaar. Dat betekent dat wij uw inkomensgegevens en het aantal werkuren over 2016 nodig hebben. Bent u na 2016 gestart als vrijgevestigd of waarnemend huisarts? Geef dan een schatting van uw wuo en het aantal te werken uren van 2019 door. 

Houd de volgende gegevens bij de hand:

  • Uw winst uit onderneming vóór ondernemersaftrek 2016
  • De toe- of afname van uw oudedagsreserve 2016
  • Het aantal gewerkte uren in 2016

Inloggen met DigiD

U dient hiervoor in te loggen met uw DigiD. Heeft u problemen met inloggen via DigiD, bent u uw wachtwoord, inlognaam of beide vergeten? Kijk dan op www.digid.nl. SPH kan uw wachtwoord of inlognaam niet resetten.

Wat gebeurt er als u niet of niet op tijd reageert?

U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de gegevens en voor de juistheid ervan.  Als wij uw gegevens niet tijdig ontvangen, gaan wij er van uit dat u volledig werkt als huisarts. Dit betekent dat wij uitgaan van de maximale wuo, het maximum aantal uren en de daarbij behorende premie. Als uw werkelijke wuo en/of het werkelijke aantal gewerkte uren lager is dan het maximum, dan loopt u het risico dat u fiscaal bovenmatig pensioen opbouwt. De eventuele fiscale gevolgen hiervan zijn voor uw eigen rekening.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over uw inkomensgegevens, raadpleeg dan uw accountant of financieel adviseur. Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen over het doorgeven van uw gegevens, of bel of mail met SPH op telefoonnummer 030 277 96 40 of per e-mail via advies@huisartsenpensioen.nl.