Waardeoverdracht

Het kan zijn dat u ergens anders al pensioen heeft opgebouwd. Vaak vindt men het niet prettig om bij meerdere pensioenfondsen een stukje pensioen te hebben. Daarom is het mogelijk om eerder opgebouwd pensioen over te dragen naar het nieuwe pensioenfonds. Dat kan ook bij SPH. Als u daarvoor kiest noemen we dat een inkomende waardeoverdracht.

Het kan ook zijn dat u stopt met deelnemen aan de SPH-pensioenregeling en dat u ergens anders pensioen gaat opbouwen. U kunt dan het pensioen dat u bij SPH heeft opgebouwd meenemen. We noemen dit een uitgaande waardeoverdracht.

Een verzoek tot waardeoverdracht

Zodra u begonnen bent met pensioen opbouwen bij SPH, kunt u ons vragen om de waarde van uw vorige pensioen(en) over te dragen naar ons. Als u voor 1 januari 2015 bent begonnen bij SPH, kunt u de waarde niet meer overdragen. Voor die datum gold dat u maximaal 6 maanden de tijd had om waardeoverdracht aan te vragen. Bent u na 1 januari begonnen met pensioen opbouwen bij SPH? Dan geldt er geen termijn waarbinnen u waardeoverdracht kunt aanvragen.

Wilt u de waarde van eerder opgebouwd pensioen overdragen naar SPH? Vul dan ons ‘Aanvraagformulier waardeoverdracht’ in.

Waardeoverdracht naar een andere pensioenuitvoerder van uw bij SPH opgebouwde pensioen, is alleen mogelijk als u stopt als huisarts.  

Vragen

Waardeoverdracht is een ingewikkeld onderwerp en afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wilt u meer informatie of weten of waardeoverdracht voor u interessant is, neem dan contact met ons op.