Welkom bij SPH

Het pensioenfonds van, voor en door huisartsen

Starten met pensioen opbouwen bij SPH

U gaat starten als huisarts. Dit betekent dat u zich binnen een maand bij ons moet aanmelden voor uw pensioen. De pensioenregeling van SPH is namelijk een verplichte regeling voor nagenoeg alle huisartsen in Nederland.

Waarom we dit met alle huisartsen zo regelen? Samen hebben we meer vermogen, kunnen we kosten drukken en kunnen we risico’s solidair delen. We hebben geen aandeelhouders of andere partijen die een deel van het rendement krijgen. Alle premie die we gezamenlijk inleggen komt, na aftrek van kosten, ten goede aan u en de andere deelnemers in deze pensioenregeling. Bovendien is de premie, dankzij de verplichtstelling, aftrekbaar voor de belasting.

Hoe we dit met alle huisartsen regelen? In het bestuur en ook in andere belangrijke organen van het fonds zitten huisartsen. Zij weten wat er leeft binnen uw beroepsgroep en zorgen ervoor dat het beleid van SPH en de pensioenregeling daarbij (blijven) passen. En als u zich aanmeldt voor de Beroepspensioenvereniging Huisartsen (BPV), dan krijgt u zelf ook zeggenschap over de pensioenregeling.

Ontdek de pensioenregeling en SPH

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten over de pensioenregeling waaraan u - verplicht - gaat deelnemen. Bijvoorbeeld over wat er precies geregeld is, hoe we uw pensioenpremie op een maatschappelijk verantwoorde wijze beleggen, de keuzes die u zelf kunt maken als uw pensioenleeftijd in zicht komt én waarom het belangrijk is om ook lid te worden van de Beroepspensioenvereniging Huisartsen.

Kijk rustig rond op onze website. Want hier vindt u alles wat u moet weten over uw pensioenregeling. En heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder op weg.

Voor de belangrijkste achtergrondinformatie over uw pensioen gaat u naar:

  • Pensioen 1-2-3 - daar leest u hoe uw pensioen geregeld is en wat de belangrijkste onderdelen van uw pensioenregeling bij SPH zijn. U kunt zelf kiezen hoe uitgebreid u hierover wilt lezen. Pensioen 1-2-3 bestaat namelijk uit drie lagen. Van globale naar zeer uitgebreide informatie.
  • Pensioen bij SPH - voor een uitleg over de soorten pensioen, het systeem voor toeslagverlening, hoe we uw premie berekenen en wat we met uw premie doen.
  • Over SPH - waar we vertellen over hoe onze organisatie is ingericht. Hoe we met maatschappelijk verantwoord beleggen vormgeven aan ‘zorg voor later’. En waar u in de jaarverslagen kunt lezen over de ontwikkelingen binnen de SPH en onze financiële prestaties in de afgelopen jaren.
  • Financiële planning - om meer te weten over wat onze onafhankelijke financiële planners zoal voor u kunnen betekenen.

Aanmelden?

Voor de pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen en het lidmaatschap van de Beroepspensioenvereniging Huisartsen moet u zich apart aanmelden.

Ga hiervoor naar:

  • Aanmelden bij SPH - voor de formulieren die u nodig heeft om u aan te melden voor de pensioenregeling van SPH.
  • Over de BPV - voor meer informatie over waarom het lidmaatschap van de BPV belangrijk is en hoe de BPV de belangen van alle deelnemers in de pensioenregeling behartigt. U kunt zich daar ook meteen aanmelden voor de BPV.