SPH is het beroepspensioenfonds van, voor en door huisartsen. We zetten ons dagelijks in voor  een goed en betrouwbaar pensioen voor alle huisartsen in Nederland. SPH heeft in totaal ongeveer 20.000 deelnemers en een belegd vermogen van ruim 11 miljard euro.

Het bestuur van het pensioenfonds bestaat uit vijf (voormalig) huisartsen en twee extern deskundigen. Het bestuur wordt ondersteund door een klein maar hecht team van specialisten op het bestuursbureau. Binnen het bestuursbureau werken collega’s aan verschillende aandachtgebieden zoals vermogensbeheer, pensioenbeheer, communicatie en risicobeheer. Het bestuursbureau is verantwoordelijk voor de voorbereiding en het monitoren van de uitvoering van het beleid. 

Voor het versterken van het bestuursbureau zijn we op zoek naar een

financieel planner

(32-36 uur)

Samen met twee collega’s ondersteun je deelnemers van SPH bij het creëren van financieel inzicht. Daarnaast fungeer je als ambassadeur van het pensioenfonds en signaleer je ontwikkelingen met betrekking tot de persoonlijke financiële situatie van deelnemers. Je bent betrokken bij de communicatie activiteiten van het fonds door onder andere het houden van (groeps)presentaties, webinars en persoonlijke gesprekken met deelnemers.

Je houdt je bezig met:

 • Het voeren van financiële planningsgesprekken met deelnemers en het opstellen van gedetailleerde kwalitatief hoogwaardige financiële rapportages;
 • Het beantwoorden van financiële vragen van deelnemers van SPH;
 • Correcte dossiervorming (met collegiale toetsing) rapportage en verantwoording;
 • Het geven van presentaties over pensioen en financiële planning aan groepen huisartsen in het land op locatie, maar ook aan studenten en overige belanghebbenden;
 • Het signaleren van (markt)ontwikkelingen betreffende de persoonlijke financiële positie van deelnemers van SPH;
 • Bijdragen aan projecten binnen SPH op het gebied van communicatie, productontwikkelingen en systeemontwikkeling;
 • Het actief onderhouden van het eigen relatienetwerk zoals contacten met accountants, banken en Regionale Kringen van de LHV en huisartsenopleidingen.

Wie ben jij?

Je hebt HBO+ werk en denkniveau met minstens 5 jaar werkervaring als financieel planner of als adviseur bij een bank of tussenpersoon en bent FFP-gecertificeerd (inclusief behoud d.m.v. PE). Je hebt kennis van pensioenregelingen, waarbij kennis van Beroepspensioenregelingen een pré is. Je bent boekhoudkundig onderlegd  (je kunt jaarstukken en aangiftes lezen en analyseren). Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de huisartsenzorg en kunt de structuur van (groeps)praktijken doorgronden. Kennis van Figlo is tevens een pré.

Je bent zorgvuldig en secuur en hebt een passie voor planning. Voor de juiste invulling van de diverse werkzaamheden is het belangrijk dat je flexibel bent in werktijden en bereid om zo nodig ook buiten kantooruren te werken (bijvoorbeeld presentaties geven, skypen/webinars met deelnemers). Je hebt goede communicatieve vaardigheden in zowel woord (individuele gesprekken en presentaties voor groepen) als geschrift (opstellen rapportages).

Naast het bovenstaande kun je jezelf herkennen in de volgende competenties:

 • Ondernemerschap;
 • Klantgericht;
 • Samenwerkingsgericht;
 • Analytische vaardigheden;
 • Coachen;
 • Presenteren.

Wat bieden wij?

SPH heeft een eigen arbeidsvoorwaardenregeling, met daarin opgenomen een eindejaarsuitkering en natuurlijk een goede pensioenregeling. Het salaris is marktconform en wordt bepaald op basis van ervaring en achtergrond. SPH stimuleert met een ontwikkelplan persoonlijke en inhoudelijke groei. SPH is gevestigd in Driebergen.

Je reactie

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Corrine Matena (financieel planner), onder telefoonnummer 0343 214 422 of Peter van Huizen (financieel planner), onder telefoonnummer 0343 214 423.

Wij ontvangen je sollicitatie graag voor 6 januari 2020 via Rina Mulder – HR-adviseur via e-mailadres: rmulder@huisartsenpensioen.nl