SPH is het beroepspensioenfonds van, voor en door huisartsen. We streven naar het bieden van  een betrouwbaar pensioen op basis van een heldere regeling, een kostendekkende premie, een goed beleggingsrendement en een kosteneffectieve uitvoering. SPH heeft circa 19.000 deelnemers en een vermogen van ruim 10 miljard euro. Het bestuur van het pensioenfonds bestaat uit zes (voormalig) huisartsen en een extern deskundige. Het bestuur wordt ondersteund door een klein maar hecht team van specialisten op het bestuursbureau. Binnen het bestuursbureau werken collega’s aan verschillende aandachtgebieden zoals vermogensbeheer, pensioenbeheer, communicatie en risicobeheer.

Voor het versterken van het bestuursbureau zijn we op zoek naar een

Financieel Planner (32-36 uur)

Samen met twee collega’s ondersteun je deelnemers van SPH bij het creëren van financieel inzicht. Daarnaast fungeer je als ambassadeur van het pensioenfonds en signaleer je ontwikkelingen met betrekking tot de persoonlijke financiële situatie van deelnemers. Je bent betrokken bij de communicatie activiteiten van het fonds door o.a. het houden van (groeps)presentaties, webinars en persoonlijke gesprekken met deelnemers.

Je houdt je bezig met:

  • Het voeren van financiële planningsgesprekken en het opstellen van gedetailleerde kwalitatief hoogwaardige financiële plannen met behulp van een planningstool;
  • Het beantwoorden van financiële vragen van deelnemers van SPH;
  • Correcte dossiervorming (collegiale toetsing) rapportage en verantwoording;
  • Het geven van presentaties aan groepen huisartsen en overige belanghebbenden omtrent financiële planning;
  • Het signaleren van (markt)ontwikkelingen betreffende de persoonlijke financiële positie van deelnemers van SPH;
  • Bijdragen aan projecten binnen SPH op het gebied van communicatie, productontwikkelingen en systeemontwikkeling;
  • Het actief onderhouden van het eigen relatienetwerk zoals contacten met accountants, banken en Regionale Kringen van de LHV en huisartsenopleidingen.

Wie ben jij?
Je hebt HBO+ werk en denkniveau met minstens 5 jaar werkervaring als financieel planner of als adviseur bij een bank of tussenpersoon en bent FFP-gecertificeerd (inclusief behoud d.m.v. PE). Je hebt kennis van pensioenregelingen, waarbij kennis van Beroepspensioenregelingen een pré is. Boekhoudkundig onderlegd  (kunnen lezen en analyseren van jaarstukken en aangiftes). Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de huisartsenzorg en kunt de structuur van (groeps)praktijken doorgronden. Kennis van Figlo is tevens een pré.

Voor de juiste invulling van de diverse werkzaamheden is het belangrijk dat je flexibel bent in werktijden en bereid om zo nodig ook buiten kantooruren te werken (bijvoorbeeld presentaties geven, skypen/webinars met deelnemers). Je hebt goede communicatieve vaardigheden in zowel woord (individuele gesprekken en presentaties voor groepen) als geschrift (opstellen rapportages en adviezen).

Naast bovengenoemde functie-eisen kun je jezelf herkennen in de volgende competenties:

Ondernemerschap; Klantgericht; Samenwerkingsgericht; Analytische vaardigheden ; Coachen; Presenteren.

Wat bieden wij?
SPH heeft een eigen arbeidsvoorwaardenregeling, met daarin opgenomen een eindejaarsuitkering en een pensioenregeling. SPH stimuleert met een ontwikkelplan met opleidingen persoonlijke en inhoudelijke groei. Het salaris is marktconform en wordt bepaald op basis van ervaring en achtergrond. Het bestuursbureau van SPH is gevestigd in Driebergen.

Je reactie
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Corrine Matena, financieel planner  op telefoonnummer  0343 - 214 422. Je kunt je sollicitatie voor 30 november 2018 richten aan Rina Mulder – HR-adviseur via e-mailadres: rmulder@huisartsenpensioen.nl De eerste ronde gesprekken vindt plaats in december.