Stichting Pensioenfonds voor de Huisartsen (SPH) is het beroepspensioenfonds van, voor en door huisartsen. Met als doel: een betrouwbaar pensioen op basis van een heldere regeling, een kostendekkende premie, een goed beleggingsrendement en een kosteneffectieve uitvoering. SPH heeft circa 19.000 deelnemers en een vermogen van circa 10 miljard euro. Het bestuur van het pensioenfonds bestaat uit zes (voormalig) huisartsen en een extern deskundige. Het bestuur wordt ondersteund door een klein maar hecht team van specialisten op het bestuursbureau. Binnen het bestuursbureau werken collega’s aan verschillende aandachtgebieden zoals vermogensbeheer, pensioenbeheer, communicatie en risicobeheer.

Voor het versterken van het bestuursbureau zijn we op zoek naar een

Beleggingsstrateeg (36 uur)

SPH hanteert als een van haar beleggingsovertuigingen dat de strategisch balansbeheerbeleid één van de belangrijkste beslissingen is in het balans- en beleggingsproces. Om die reden wordt het strategische balansbeheer en beleggingsbeleid binnen het bestuursbureau voorbereid. Als beleggingsstrateeg bepaal je mede het beleggingsbeleid van het fonds. Je bent medeverantwoordelijk voor het hele proces ten aanzien van de invulling van balansbeheer en beleggingen. Je overlegt met collega’s en externe adviseurs en brengt adviezen uit aan de commissies en het algemeen bestuur van het fonds. Je bent de schakel tussen de externe beheerorganisaties en het fonds. Je bent betrokken bij het onderhandelen over- en houdt toezicht op de naleving van contracten met de externe beheerorganisaties. Je schrijft beleidsnotities en maakt en geeft presentaties om je voorstellen te onderbouwen. Kennis van actuele ontwikkelingen in de bredere pensioenmarkt is een pré.

De afdeling beleggingen valt onder de algemeen directeur en bestaat momenteel uit een hoofd beleggingen en een beleidsmedewerker beleggingen. De afdeling beleggingen is verantwoordelijk voor balansmanagement, beleggingen en het aansturen van de externe beheerorganisaties. Vanuit het bestuur van SPH is een bestuurslid aangesteld met als aandachtsgebied vermogensbeheer, die nauw samenwerkt met de afdeling beleggingen. 

Wie ben jij?

Je acteert op academisch niveau, bij voorkeur met een afgeronde opleiding economie of econometrie, en je bent bereid om een CFA of VBA opleiding te volgen. Je hebt tenminste 3 jaar ervaring in het vermogensbeheer voor pensioenfondsen. Je hebt aantoonbaar affiniteit met vermogensbeheer, balansbeheer en portfolio management en je bent bereid in sector en beroepsverenigingen actief te participeren. Je bent consciëntieus en communicatief vaardig. Je bent in staat om abstracte vraagstukken op basis van inzichten van jezelf en anderen door te vertalen naar implementeerbare oplossingen en anderen in dit gedachteproces mee te nemen. Je bent een flexibele teamspeler met brede interesse die bereid en in staat is om vanuit een spilfunctie met verschillende disciplines te communiceren in een klein intern team met ondersteuning van diverse externe organisaties voor advies en beheer.

Wat bieden wij?

SPH heeft een eigen arbeidsvoorwaardenregeling, met daarin opgenomen een eindejaarsuitkering en een pensioenregeling. SPH stimuleert met een ontwikkelplan met opleidingen groei in persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. Het salaris is marktconform en wordt bepaald op basis van ervaring en achtergrond. Het bestuursbureau van SPH is gevestigd in Driebergen.

Je reactie

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Alex de Waal, directeur bestuursbureau SPH op telefoonnummer 06-53242519 of Pieter de Graaf, hoofd beleggingen op telefoonnummer 06-11349433. Je kunt je sollicitatie voor 27 augustus 2018 richten aan Rina Mulder – HR-adviseur via e-mailadres: rmulder@huisartsenpensioen.nl