Video: vragen over uw pensioen en het coronavirus

Nu het nieuwe normaal zijn intrede heeft gedaan, neemt voorzitter Bram Stegeman de tijd om enkele vragen rond het pensioen en het coronavirus te beantwoorden. 

Hoe staat SPH er nu voor?

Ook SPH heeft te maken met de schommelingen op de financiële markten. Belangrijk om te weten is dat pensioenfondsen beleggen voor de lange termijn. Wij sturen dan ook niet op dagkoersen, maar volgen ons beleggingsbeleid. Dit beleggingsbeleid houdt rekening met bijzondere omstandigheden zoals die zich nu voordoen. Meer informatie over de financiële situatie van SPH vindt u hier.

Worden de pensioenen uitbetaald?

Ja. Alle processen rondom het uitbetalen van de pensioenen en het innen van de pensioenpremie zijn grotendeels geautomatiseerd. De pensioenen worden dus gewoon uitbetaald en de premies worden ook op de reguliere momenten geïnd.

Hoe gaat het nu verder?

De coronacrisis toont nogmaals aan dat het van belang is om de pensioenregeling toekomstbestendig te maken. Op het bestuursbureau van SPH in Driebergen wordt hier hard aan gewerkt. Onder de noemer ‘pensioenregeling 2.0’ schaven huisartsen, actuarissen, juristen en andere pensioenspecialisten gezamenlijk aan uw regeling. Ze houden hierbij natuurlijk rekening met de wensen en behoeften van de huisartsen, maar zijn ook gebonden aan wet- en regelgeving en houden de economische verwachtingen in de gaten. Lees meer.

Heeft u vragen over uw pensioen?

Mocht u vragen hebben over uw pensioen of de pensioenregeling, neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 030 277 96 40 of door een e-mail naar advies@huisartsenpensioen.nl te sturen.

Gepubliceerd op: 04/06/2020