Investeren in Nederlands zorgvastgoed heeft echt impact

26 april 2018 - In 2016 was SPH initiatiefnemer van het Apollo Zorgvastgoedfonds.  Dit fonds, dat onafhankelijk van SPH opereert en geleid wordt door Hartelt Fund Management, investeert sindsdien in eerstelijnscentra, verpleeghuizen en beschermd wonen. De eerste nieuwsbrief over het fonds kun je hier lezen.

In de nieuwsbrief komen onder meer de huisartsen Marinka Hamstra en Geert-Jan van Loenen aan het woord. Met ondersteuning van het Apollo Zorgvastgoedfonds verbouwen zij momenteel hun huisartsencentrum in het Overijsselse Hengelo tot een multidisciplinair eerstelijns zorgcentrum.

Bestuurder Laurent de Vries van zorgorganisatie Viattence bouwt momenteel een nieuw verpleeghuis in Heerde, gefinancierd door het zorgvastgoedfonds. In de nieuwsbrief legt hij zijn visie op zorghuisvesting uit. ‘Huisvesting en inrichting zijn mede bepalend voor goede zorg’ stelt hij.

SPH-voorzitter Johan Reesink benadrukt in de nieuwsbrief dat het belangrijk is dat andere pensioenfondsen  en investeerders ook in de Nederlandse zorg investeren als je kijkt naar de uitdagingen waarvoor de zorg zich gesteld ziet. Johan Reesink: ’Het zorgvastgoedfonds opereert onafhankelijk van SPH. Met een gemiddeld rendement van 7% is het Apollo Zorgvastgoedfonds een goede, impactvolle maatschappelijke investering. De gebruikers zijn blij want zij betalen alleen een huurprijs en zitten niet vast aan torenhoge hypotheken.’ Reesink vindt het belangrijk dat ook andere investeerders instappen: ‘Ik zou mijn collega-pensioenbestuurders willen uitdagen om serieus te kijken naar investeren in Nederlands zorgvastgoed. Daar profiteren alle inwoners van Nederland van en meer impact kun je niet hebben.’

Lees de hele nieuwsbrief hier.